D E W I

TRAINING & VORMING | REMEDIAL TEACHING | COUNSELNG

Indien er op grond van een medische indicatie sprake is van een mobiliteitsbeperking, bieden wij persoonlijke begeleiding ten behoeve van het behalen en/of behouden van het aangepast rijbewijs.

img_8727

IEDEREEN EEN RIJBEWIJS!

D E W I faciliteert trajectbegeleiding wanneer het gaat om de praktische rijgeschiktheid bij een mobiliteitsbeperking. Er wordt maatwerk geleverd, volledig afgestemd op de persoonlijke situatie. Specifiek gecentreerd rond de divisie medisch, zijn we actief in en rondom de Brabantse steden Tilburg, Breda en s'Hertogenbosch of vanaf onze werklocatie in Amsterdam.

Als er sprake is van visuele problematieken, cognitieve moeilijkheden of een functiebeperking, wordt een professionele aanpak gehanteerd om onafhankelijkheid te geven en zelfstandig te kunnen (blijven) autorijden.

MAATWERK

WERKLOCATIE AMSTERDAM

IMG_6566

Ook vanaf onze werklocatie in Amsterdam, staat D E W I garant voor maatwerk. Geborgd in een persoonlijke aanpak, wordt de focus gelegd op talentontwikkeling: door het benoemen van kansen en actiepunten. Door te denken in mogelijkheden, wordt een veilige en vertrouwde plek aangeboden waarin labels zijn weggehaald.

Persoonlijk advies nodig?
Neem telefonisch contact op.

Werklocatie Amsterdam:
020-2146304

Je kunt ook een e-mail sturen:
info@praktijk-verkeerseducatie.nl

ZIEN

Voor het besturen van een auto gelden wettelijke eisen ten aanzien van het gezichtsvermogen en de grootte van het gezichtsveld. Als er oogproblematieken zijn waardoor niet aan deze eisen kan worden voldaan, is het verplicht om de rijgeschiktheid te laten beoordelen door het CBR.

D E W I ondersteunt bij de voorbereiding op de rijtest bij het CBR. We kunnen specifieke (kijk)training verzorgen aan de hand van diverse compensatiestrategieen, die het herkennen en interpreteren van visuele informatie in het verkeer vereenvoudigen.

DENKEN

Als bepaalde delen van de hersenen niet (meer) goed functioneren, kan dit leiden tot moeilijkheden in de cognitieve vermogens die van belang zijn in het verkeer: (werk)geheugen, oriëntatie, aandacht, concentratie en informatieverwerking.

D E W I helpt om de processen die een superviserende rol hebben bij het denken en gedrag -de executieve functies- in relatie tot de verkeerstaak in kaart te brengen, op het moment dat het CBR een uitnodiging heeft verstuurd voor een rijtest. 

DOEN

Een lichamelijke beperking hoeft een veilige en verantwoorde verkeersdeelname niet te verhinderen. Aan een auto zijn veel aanpassingen mogelijk, die motorische moeilijkheden kunnen compenseren. Als er een rijtest nodig is, begeleid D E W I om de primaire rijtaken (sturen, gas geven, remmen) uitvoerbaar te maken.

Onze aangepaste (les)auto is hiervoor voorzien van zowel de meer eenvoudige-, tot complexere, geavanceerdere aanpassingen.

IMG_4150
IMG_7550
IMG_1557

ONZE AANGEPASTE AUTO

Onze aangepaste auto is- of kan worden voorzien- van verschillende, geavanceerde aanpassingen die het mogelijk maken met een visuele-, cognitieve-, of functiebeperking veilig en verantwoord aan het verkeer deel te nemen, bijvoorbeeld: extra (panaroma)spiegels, volledige hand(stuurknop)bediening, aangepaste bestuurdersstoel, stuurkolombeugels, afschermschoten pedalen en verlengd, verhoogd of verplaatst gas-en rempedaal.

IMG_1155
IMG_0817
IMG_1124
IMG_6167

WERKWIJZE

Vanuit Handelingsgericht Werken (HGW) wordt een brug geslagen van moeilijkheden naar concrete oplossingen. Dit systematische onderwijskundig model is volledig geïmplementeerd in de praktijk, waaruit specifieke elementen naar het rijonderwijs vertaald zijn.

Door het vroegtijdig herkennen, signaleren of analyseren van gedrag en dit vroegtijdig in kaart te brengen, kan iedereen succesvol een eigen leerroute volgen. 

LIVE TO RIDE, RIDE TO LIVE

" Hét bekende motto gegraveerd in mijn Harley Davidson©, dat ongetwijfeld tegemoet komt aan mijn reislust, vrije denkersinstelling, behoefte aan uitdaging en het nastreven van mijn beroepsmatige zelfstandigheid waarbij ik ondersteunend kan zijn en blijven voor anderen.

Tijdens mijn werk rondom de gecentreerde divisie medisch, ben ik dankbaar om een bijdrage te kunnen leveren aan andermans mobiliteit en onafhankelijkheid"

Dewi Segers

D E W I

TRAINING & VORMING | REMEDIAL TEACHING | COUNSELNG

Praktijk voor Toegepaste Psychologie
Domein Verkeerseducatie

Bundersestraat 38
5012 TB TILBURG

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-17.00 uur.
Je kunt ook een e-mail sturen.

Divisie Medisch | Werklocatie Amsterdam
020-2146304

Postbus 11094, 1001 GB AMSTERDAM

Lokatie

Ons bezoeken? Je bent welkom op afspraak.
Onze Praktijk is niet geopend voor vrije inloop.

img_8727

Copyright op teksten en afbeeldingen. Praktijk voor Toegepaste Psychologie 1986-2024. Alle rechten voorbehouden.

Laatste update: 17 juni 2024

IMG_1739
LBBO
FONTYS OSO
IMG_5300
Plango_Blauw_oranje
Rijschool-in-Stappen-logo-400px