D E W I

TRAINING & VORMING | REMEDIAL TEACHING | COUNSELING

img_8727

RIJTEST: ZIEN, DENKEN, DOEN

Een rijtest is maatwerk en niet hetzelfde als een praktijkexamen. Tijdens een rijtest bij het CBR wordt onderzocht of de (medische) situatie geen probleem vormt om veilig en verantwoord te kunnen (blijven) rijden. Het accent bij een rijtest ligt afhankelijk van de persoonlijke situatie op waarnemen ('zien'), cognitie ('denken') of handelen ('doen'), of soms een combinatie daarvan.

VERVOLGONDERZOEK

Soms zijn er een aantal rijlessen nodig voor een vervolgonderzoek ten behoeve van de praktische rijgeschiktheid: op het gebied van de bediening en besturing van de auto, of verkeersdeelname.  Samen werken we doelgericht aan de punten van aandacht die door de deskundige van het CBR zijn afgegeven.

©D.M. van den Bossche

CODE 78

Soms is rijden in een automaat de enige optie. Bijvoorbeeld als er door een functiebeperking moeilijkheden zijn in pedaalbediening, besturing, bediening schakelmechanisme of bediening van schakelaars. Hetzelfde geldt als er problematieken zijn in de volgehouden, gerichte of verdeelde aandacht, informatieverwerking, besluitvorming of het voorspellen van het gedrag van andere weggebruikers. Of tijdens het waarnemen, door oogproblematieken.

Tijdens praktijklessen in een automaat wordt gebruik gemaakt van een moderne, comfortabele mercedes A-klasse die voor onze praktijk beschikbaar wordt gesteld. Een (toekomstig) rijbewijs met code 78 betekent dat alleen in een automaat gereden mag worden.

IMG_2293

TOERUSTING

Competente (rij)docenten op HBO- en Universitair niveau

ERVARING

Meer dan 50 jaar routine in (rij)onderwijs

FLEXIBEL

Praktijklessen op maat van 60, 90 of 120 minuten

COMMUNICATIE

Communicatief zeer vaardig: zowel mondeling- als schriftelijk

ALTIJD SNEL STARTEN

Vanuit efficiëntie nooit een (lange)wachtlijst

DIVERSE LOCATIES

Opleiding en CBR Praktijkexamen doen in Tilburg, Breda of Den Bosch

D E W I

TILBURG- WAALWIJK- BREDA- DEN BOSCH

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-17.00 uur.
Je kunt ook een e-mail sturen.